Lees alle ervaringen

John

Beste Hélène,

Het is nu ruim een jaar geleden dat ik bij je langs ben geweest voor mijn studiekeuze. Via deze mail wil ik je graag laten weten hoe het afgelopen jaar met mij is gegaan en hoe het staat met mijn studie.

Na overleg met jou, mijn vader en mijn moeder ben ik me gaan richten op de opleiding HRM. Ik kwam er al snel achter dat een goede vriendin deze opleiding volgde. Ik heb met haar over de opleiding gesproken en wat het allemaal inhield. Hierna ben ik naar de open dag van Fontys gegaan in Tilburg en in Eindhoven. Om te kijken wat ik van de school vond en hoe ik me  daar bij voelde. 

Via die goede vriendin heb ik één dag meegelopen in Eindhoven. Het beviel me goed die dag en heb uiteindelijk het besluit genomen om me in te schrijven voor deze opleiding. Een probleem was nog het behalen van mijn MBO niveau 4 diploma. Met veel pijn en moeite is het mij gelukt om dat diploma binnen te slepen. Maar ik kon nu wel eindelijk naar het HBO.  

In het begin was het wel even moeilijk voor mij. Je merkt aanzienlijk dat er een flink niveauverschil zit tussen MBO en HBO. De stof wordt veel sneller behandeld en er is veel meer interactiviteit tijdens de lessen, maar na een week of 6 raakte ik hier wel gewend aan.

Nu zit ik in de derde periode en kan zeggen dat ik de goede keuze heb gemaakt! Ik heb het hier uitermate naar mijn zin en dat valt ook af te lezen aan mijn punten. Momenteel heb ik 25 van de 28 studie punten behaald en kan ik dus zeggen dat het heel goed gaat! Het streven is nu om die andere studie punten binnen te halen zodat ik in één jaar mijn P binnen heb.

Ik wil je nogmaals bedanken voor je hulp en dat ik nu eindelijk op de goede plek zit waar ik het naar mijn zin heb!


Met vriendelijke groet,

John Linders

div>